Duruk’tan hava kirliliği vurgusu

Konut İşçileri Sendikası Erzurum Şube Başkanı Musa Duruk, hava kirliliğine dikkat çekti.

Basın toplantısı düzenleyen Duruk, hiç kimsenin Erzurum’a zehir solutmaya hakkının olmadığını söyledi. Erzurum’da yaşanan hava kirliliğine çözüm aranması gerektiğini belirten Duruk, şöyle konuştu:“Ne yazık ki kış aylarında Erzurum’da çoğunlukla gökyüzü siyah yer ise beyaz. Bizim amacımız Dadaşların tekrar mavi ile beyazı bir arada görmelerini sağlamak. Bunun için mavi rengimizi görmemizi engelleyen siyah bulutları yok etmek, bu bulutlara sebep olan kirli havanın oluşmasına neden olan kömürü satanları, yakanları ve bunların kontrollerini yapanları bir araya toplamaya ve birlikte çözüm önerilerini tartışmaya davet ediyoruz. Hiç kimsenin Erzurum’a ve Erzurumlulara zehir solutmaya hakkı yoktur.”

Sendika olarak üyelerine TOKİ tarafından yapılan sosyal konutlardan faydalanmalarını planladıklarını söyleyen Başkan Duruk, bu düşüncelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e ilettiklerini ve söz aldıklarını ifade etti.