Tüm Belediye ve Konut İşçilerinin Sendikası

Mustfa Kemal Atatürk

Haberler

DUYURU : BASINA VE KAMUOYUNA


Konut-İş Sendikası, kurulduğu günden beri özellikle iki mücadele başlığının takipçisi olmuştur: Konut işçisinin barınma koşulları ve işten çıkarılma sorunu.

Konut işçilerinin barınma koşulları bugün insan onurunu zedeleyecek durumdadır. İşçi kardeşlerimiz 40 metrekarenin altında, güneş görmeyen, penceresi olmayan, rutubetli, en ufak yağmurda su altında kalan dairelerde  hayatlarını sürdürmek zorunda bırakılmaktadır. 

Konut işçilerinin işten çıkarılma süreçleri ise deyim yerindeyse kapı önüne koyulmak, sokağa atılmak ile eşdeğerdir. Konut işçisinin çalıştığı ve yaşadığı mekan aynıdır, evi aynı zamanda işidir. Bunun anlamı, işinden çıkarılan işçi kardeşlerimizin aynı gün aynı saatte hem işsiz hem de evsiz kalmasıdır.

Her krizi işçinin üzerinde baskı kurma aracı olarak gören işverenler bugün de Covid-19 salgınını bahane etmektedir. Konut işçisinin bugünlerde yaşamak zorunda kaldığı örnekler, işverenlerin tutumunun ne denli kabul edilemez olduğunu bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir.

Konut işçisi, bu düzenin ve bu düzenden fayda sağlayan işverenlerin onlara layık gördüğü koşullarda yaşamak zorunda değildir. İşçiler insan onuruna yakışan koşullarda yaşama ve çalışma hakkına sahiptir. Bu hakkın bahaneler ileri sürülerek yok sayılmasına sessiz kalamayız.

İşverenlerin ve tepesinde durdukları bu düzenin karşısına hiçbir taviz göstermeksizin, büyüyerek ve birlikte hareket ederek çıkacağız. Kapıcıların, kazan dairesi sorumlularının, konut işçilerinin insan yerine konulmadığı bu düzene karşı tüm konut işçilerini sendikamız ile mücadele etmeye çağırıyoruz. BASIN CAN    KONUT İŞ SENDİKASI  iletişim numara (0212) 212 61 09

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

DUYURU

KAPICILARIN SESİ:KONUT İŞ SENDİKASI

Sendikaya Sor

Sendikaya Sor.

Mevzuat, Yönetmelik ve Merak Ettiğiniz Konuları Bize Yazın.

© Copyright Konut - İş Türkiye Kapıcılar ve Kaloriferciler Sendikası

Web Tasarım