Kapıcılar 24 Saat Çalışmak İstemiyor

Kayhan, yasa ve yönetmeliklerce kapıcıların görev ve sorumluluklarının belirlenmesine karşın bunlara uyulmadığını, görevleri olmayan işleri yapmadığı için haksızlığa uğrayan birçok kapıcıların sendikaları aracılığıyla hukuki zeminde verdikleri mücadele sonucu haklarını aldığını belirtti. Konut Kapıcılar Yönetmeliği’ne göre kapıcıların, 60 metrekare , banyo , tuvalet olan dairelerde oturmaları gerekirken , ‘mağaraları andıran’ dairelerde yaşadığını söyleyen Kayhan, AKP hükümeti tarafından yapılan yeni düzenlemeyle kapıcılar konut yardımı hakkının da zorunlu olmaktan çıkarıldığı bunun kapıcıları mağdur ettiğini ifade etti. Kayhan asıl temel sorunlarının 1980 tarihinden sonra çıkarılan 634 sayılı kat mülkiyeti kanununa eklenen 2814 sayılı yasanın ek ikinci maddesi olduğunu söyleyerek “Bu yasaya göre kapıcı işten çıkarıldığında 15 gün içinde konutunu boşaltmak zorunda. Bu okula giden çocukları olan kapıcılar için çok sıkıntılı bir durum” dedi.