Konut İş Sendikasını ziyaret

Konut-İş Genel Başkanı Alican Kayhan, Beşiktaş CHP ilçe başkanı Sebahattin Öztürk , SKT. Komisyon Başkan Ayşe Kılıçer, komsiyon üyeleri Arzu Dingin,Cihan Çelik ,Sevin Çandır katılımı ile Konut İş Sendikasını ziyaret etti. ziyaret Konut-İş Genel Başkanı Alican Kayhan,kapıcıların sorunları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.Kapıcıların yaşam koşullarını ve sendikanın örgütlenme çalışmalarını Beşiktaş CHP ilçe başkanı Sebahattin Öztürk anlattı…(Konut-İş) Genel Başkanı Alican Kayhan, kapıcıların çok da görülmeyen sorunlarını herkesin “tamam” diyerek kendilerini geçiştirdiğini söyleyen Kayhan sözlerine şöyle devam etti 20 Temmuz 1993 tarihinde yedi arkadaşıyla birlikte çalışmalara başlayarak kurdukları sendikanın yürüttüğü işten çıkarılma korkusuyla derdini anlatmasa da çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya. Kapıcıların Kayhan, AKP hükümeti tarafından yapılan yeni düzenlemeyle kapıcılara konut yardımı hakkının da zorunlu olmaktan çıkarıldığını ve bu düzenlemenin zaten zor şartlarla baş etmek zorunda olan kapıcıları daha da kötü duruma düşürdüğünü ifade etti. Bu zamana kadar, partilerle ve belediyelerle görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını, üyelerinden ciddi bir kısmının kıdem tazminatını alamama sorunu yaşadığını belirterek, bu sorunun aşılması için çaba harcadıklarını dile getirdi.
Apartman veya site yöneticilerinin kapıcıları “emir kulu” gibi görmesinden büyük rahatsızlık duyduklarını ifade eden Selçik, bu algının kapıcı haklarına bakışa da yansıdığını, kapıcının tüm işçiler gibi bir takım haklara sahip çalışan olarak görülmediğini söyledi.
Kapıcıların maaşının ödenmesi ve sigorta priminin yatırılmasının yanında kıdem tazminatı gibi bazı haklarının da olduğuna dikkati çeken Selçik, “Kapıcının ücretini ödemek ve sigorta primini ödemek ne kadar zorunlu ve gerekliyse kıdem tazminatı da o derece zorunlu ve gerekli. Az sayıda apartman yönetimi bunun farkında ve konuda hazırlıklıyken, çoğunluk bu bilince sahip değil. Çok sayıda kıdem tazminatı davasının açılması bu konudaki bilinçsizliği gösteriyor. Apartman sakinlerini kıdem konusunda bilinçlendirmek için broşürler bastırtıyoruz” dedi.KONUŞMA SONRASI..Beşiktaş CHP ilçe başkanı Sebahattin (Konut-İş) Genel Başkanı Alican Kayhan
sivil toplum örgütlerinin açıklamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek ve demokrasiye sahip çıkmalarından dolayı başkannı kutladı. haber Basın Danışmanı Can Altınoğlu  iletişim numara (0212) 212 61 09