Konut İşçileri de sokağa çıktı (Görüntülü)

Tüm Belediye ve Konut İşçileri Sendikası(Konut-iş), elektrik ve doğalgaza yapılan zammı ve konut işçilerinin güvencesiz çalışma koşullarını protesto etti. Konut-İş Genel Başkanı Alican Kayhan, önceki gün İstanbul Mecidiyeköy Metro girişinde yaptığı açıklamada, yapılan zamları kınadıklarını belirterek zamların derhal geri çekilmesini aksi takdirde her gün yapacağı eylemlerini çığ gibi büyüteceklerini söyledi.

Daha sonra konuşmasında konut işçilerinin haksızlıklarına da değinen Kayhan, “Kapıcı ve kaloriferci işçiler sürekli haksızlığa uğruyor. İnsan olarak görülmemekteler, kat sahipleri ve yöneticiler 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’na eklenen 2814 sayılı yasa gereği yasal ve sosyal hakları verilmeden sokağa atılıyorlar. 2814 sayılı yasanın ek ikinci maddesi acil kaldırılsın. Bundan sonra konut işçileri olarak bizlerde sokaklarda olacağız” dedi.

Konuşmayı izlemek için tıklayınız.