Tüm Belediye ve Konut İşçilerinin Sendikası

Mustfa Kemal Atatürk

Haberler

Mardin Savur Belediyesi işçisine yaşam hakkı tanımadı


Mardin Savur Belediyesi’nde çalışan Şerif Orhan yıllarca aldığı 250 TL ücretle beş çocuğuna bakmaya çalıştı. Borçları birikince, canına tak etti, Belediye Başkanı’yla konuşmak istedi. Ama bu sefer de Başkan’a hakaret ettiği gerekçesiyle işten atıldı.

Bir televizyon kanalında gördüğü Konut-İş Sendikası Başkanı Alican KAYHAN’la tanıştı. Kendi sendikasının almadığı desteği Konut-İş’ten alınca da, Mardin’de Konut-İş’in temsilciliğini açmaya karar verdi.Hem Konut-İş’e 400 üye kazandırdı hem de farklı alanlarda çalışan ve mağdur olan emekçilere destek vermeye başladı. Nede olsa Savur Belediyesi’ne açtığı işe iade davası ona epey deneyim kazandırmıştı.

Şerif Orhan şimdi Savur Belediyesi’ne açtığı ve 4 ay gibi bir sürede kazandığı işe iade davasının Yargıtay’ca onanmasını bekliyor. Ama Belediye Başkanı Eşref Ayaz’ın onu tekrar işe alacağından hiç ümidi yok. Orhan bu arada boş da durmuyor bir taraftan da açtığı Konut-İş temsilciliğinde farklı alanlarda çalışan ve kendisine müracaat eden işçilerin sorunlarına çözüm arayışında bulunuyor. Orhan, “Kim olursa olsun,hangi alanda çalışırsa çalışsın,kapım tüm işçilere açık” demeyi de ihmal etmiyor.

Başkan Alican Kayhan'ın 1.Mayıs işçi Bayramı mesajı

Başkan Alican Kayhan'ın 1.Mayıs işçi Bayramı mesajı

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

DUYURU

KAPICILARIN SESİ:KONUT İŞ SENDİKASI

Sendikaya Sor

Sendikaya Sor.

Mevzuat, Yönetmelik ve Merak Ettiğiniz Konuları Bize Yazın.

© Copyright Konut - İş Türkiye Kapıcılar ve Kaloriferciler Sendikası

Web Tasarım