Sendikaları için bir araya geldiler

Kapıcılar ve kaloriferciler, kış aylarında günde 18 saati bulan çalışma temposunun yorgunluğunu sendikaları Konut-İş’in dayanışma etklinliğini attı. Yerel ezgilerin seslendirildiği gecede davul zurna eşliğinde halaylar çekilirken, Konut-İş Sendikası’nın Sivaslı Genel Başkanı Alican Kayhan’da bağlama çalarak geceye farklı bir renk kattı.

Kayhan, ayrıca yaptığı konuşmada, konut iş kolunda çalışanların bir araya gelmesinin zor olduğunu ifade ederek, sendikaya sahip çıkanların bütün zorluklara rağmen dayanışmaya geldiğini dile getirdi. Konut İş Sendikasının kuruluş sürecine de değinen Kayhan, 7 kişiyle kurulan sendikanın hızla örgütlenmeye geçtiğini ve yeni üyeler kazandığını vurguladı. Geceye ayrıca Konut-İş Başkanı Kayhan’ın daveti üzerine ailesiyle birlikte Mardin’den gelen şerif Orhan isimli belediye işçisi katıldı. Orhan konuşmasında, Mardin Savur Belediyesi’nde Belediye Başkanı tarafından hukuksuz bir şekilde işten çıkartıldığını ve 5 çocuğuyla birlikte açlığa mahkum bırakıldığını anlattı. Konut-İş Başkanı Kayhan’ın kendisine yardımcı olduğunu ve Savur belediyesi’ne açtığı davayı kazandığını söyleyen Orhan, Mardin’de Konut-İş temsilciliğini açacaklarını söyledi. Gecede ayrıca Konut-İş’e Tekirdağ’da 40 üye kazandıran Konut-İş Tekirdağ Şubesi Başkanı da bir konuşmada bulundu. Gece hep birlikte çekilen halaylarla son buldu.