Tüm belediye ve konut işçileri sendikası

21.07.1993 tarihinde faaliyetene başlamıştır

Kurucuları :

1. Cebrail Topçu
2. Alican Kayhan
3. İrfan Kındaç
4. Hüseyin Kerti
5. Necdet Özcan
6. İbrahim Kartal
7. Kudrettin Çimen.

16.01 1994. Günü Birinci Olağan Genel Kurulu Yapıldı :
1.Alican Kayhan Genel Başkanlığa,
2.Kudrettin Çimen Genel Başkan Yardımcılığına,
3.Ahmet Akkaya Genel Sekreterliğe,
4.İrfan Kındaç Genel Mali Sekreterliğe,
5.Hayri Gözen Genel Eğitim Sekreterliği görevine seçilmişlerdir.

05.12.2004 Tarihinde Dördüncü Olağan Genel Kurulunda :

1.Alican Kayhan Genel Başkanlığa,
2.Recep Saraç Genel Başkan Yardımcılığına,
3.Dursun Kaçak Genel Sekreterliğe,
4. Turgay Bayar Genel Mali Sekreterliğine
5.Yakup Çakmak Genel Eğitim.Sekreterliğine seçilip hala görevlerini sürdürmekteler.

28.12,2008.TARİHİNDE SENDİKAMIZIN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI.
1.Alican KAYHAN. Genel Başkanlığa,
2.Celal Cihan. Genel Başkan Yardımcılığına,
3.Dursun Koçak.Genel sekreterliğine,
4.Aziz Şimşek.Genel mali sekreterliğine,
5.Yakup Çakmak.Genel Eğitim sekreterliğine seçilip hala görevlerini sürdürmekteler.

Sendikanın genel merkezi İstanbul. Örgütlü olduğu üyeleri Konut-iş. Yani kapıcı ve kalorifercilerdir. Örgütlü olduğu yerler İstanbul, Edirne, Trakya bölgeleri ve Kocaeli. Gebze Kayser’de 3.500 üyesi bulunmaktadır. Dağınık bir iş kolu olması ve bütün zorluklara rağmen bağımsız olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Konut İş Sendikamız Türkiye genelinde büyük bir birikime sahip olan kapıcı ve kaloriferci işçilerin örgütlenmesi ve sorunlarını çözümü için gerekli mücadeleyi sürdürmeye devam etmektedir. Ayrıca bütün kapıcı ve kalorifeci işçi kardeşlerimize çağrımız, mutlaka sendikamıza üye olalım, zaman zaman İstanbul dışında başka illerden sendikamızdan yardım talep eden emekçi kardeşlerimize türkiyenin bütün il ilçelerine giderek destek olmaktayız. Ancak bizlerinde konut emekçi kardeşlerimize çağrımız. sendikanıza sahip çıkalım, sendikanıza sahip çıkarsanız kendinze sahip çıkmış olursunuz.
Bazen arkadaşlarımızla görüştüğümüz zaman, canım sendika bir şey yapamaz. zaten bizi çıkartıklarında haklarımızı apartman yönetimi veriyor. hayır vermiyorlar, yaklaşık 17.yıldır sendikamız faaliyetlerini sürdürmektedir. o günden bu güne kadar haksızlığa oğryan arkadaşlarımızın sayıları hayli fazladır.
bir çok arkadaşlarımızın yasal hakları verilmedi sendikasına baş vurup sendikanın mücadelesi ile o arkadaşlarımızın hakları gerek mahkeme yoluyla gerekse uzlaşma yoluyla alınmıştır.
yine zaman zaman apartmanlarda hırsızlık olayı olmaktadır. böyel bir durumda hemen gel kapıcı burya ya derler sen apartmana iyi bakmadın ve ya sen aldın gibi kapıcı kardeşimizi zan altında bırakılır.

Bu tür durumlarla sürekli karşılaşmaktayız. onun için böyle durumlarda mutlaka arkamızı dayıyacak bir yer olmalıdır. işte oda sendikalardır. sendika sizlersiniz yönetimi beğenmeye bilirsiniz ve onun kolayı vardır, değiştirirsiniz. 4.yılda bir yasal olarak olağan genel kurullar yapılr.
Apartmanlarda sık sık yaşanan hırsızlıklarla ilgili bir örnek verebiliriz. Beyğlu ömer ayyamda bir üyemiz.Mustafa ŞEKER. arkadaşımız bundan on yıl önce 20,yıldır kapıcılık yapmaktaydı. binada bir yapanci seksan yaşında bir bayan oturuyormuş. gece hırsızlar giriyor bu hanım efendinin yuz milyar parasını ve altılarını alıp gidiyorlar. polis geliyor kadın kapıcıdan şüpeleniyorum gibi bir şikayeti olmamasına rağmen, polis kapıcıyı alıp götürüp işkence yaparak suçu ona yüklüyorlar.
mustafa şeker kardeşimizin eşide sakat oğlu asker, bir esnafın yardımıyla durumu sendikaya bildirdiler. ve hemen sendika genel merkezimizde basın açıklaması ile olay kınandı, durum basına intikal edince gerçek failler yakalandı ve olayı bir dilekçe ile mahkemeye bildirip, sağmacılar ceza evinde bulunan sendikamızın üyesi Mustafa şeker arkadaşımız serbest bırakılmıştır.
o nedenle mutlaka sendikaınza üye olalım. olalım’ki haklarımızın ve görevlerimizin neler olduğunu bilelim, buna benzer bu tür olaylar az sayıda değildir. değişik iş kollarında çalışan emekçi kardeşlerimizin mücadelesini görüyoruz, Tekel işçileri itfaye işçileri gibi ve bu iş kolundaki arkadaşlarımıza duyarlı olan herkese destek olmuştur. o nedenle birilk ve beraberlik içinde olmak zorundayız, HAK VERİLMEZ ALINIR! emeğin ve Alınterinin karşılığı için. KONUT. İş SENDİKASI’ında örgütlen.